Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Askeri taşlar

Yüksek Askeri Şûra'nın artçı sarsıntıları birbirini izliyor. Jandarma Genel Komutanı Org. Atilla Işık, emeklilik dilekçesini vermesinin ardından üç gün önce de sürpriz bir tarzda arz-ı veda etti. O sessiz devir- teslim töreninde, sadece basın değil, silah arkadaşları da yoktu. Kulislerde, E. Org. Işık'ın Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'a kırgın olduğu konuşuluyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na gelebilecekken bir anlamda özveri gösteren Işık'ın verilen sözlere rağmen aynı duruşu arkadaşlarından göremediği anlatılıyor.

***

İki yıl önce Genelkurmay Başkanlığı'na görkemli başlangıç yapan Org. Başbuğ, ummadığı şekilde görevini bırakıyor. Başbuğ; TSK içi dinamiklerle sivil yargı kararları ve siyaset arasında sıkışan iki yılı tamamlıyor. Bir ara hukuk dışı oluşumları tasfiye konusunda gösterdiği irade, askeri satrancın hamleleriyle karşılaştı ve o andan itibaren değişime uğradı. Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun temditlerden sonra tümgeneralliğe terfi ettirilmesiyle Başbuğ da seçimini yapmış oldu. Bunun adı; onurlu bir asker olarak emeklilik döneminde sorulacak sorulara hazırlıklı olma kararlılığıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA