Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Köpek değil Hermes çanta

Yok canım, konumuz hayvan sevgisi falan değil. Maksat modayı yakalamak olsun.
Siz onu köpek zannediyorsunuz ama o bir Hermes çanta, o bir Balmain ceket, o bir Louboutin ayakkabı, o bir Patek Philippe saat.
Onun cinsi Pomeranian Boo ve o sadece küçücük bir köpek, kolunun altına koy her yere git. Pek sevimli.
Gelin görün ki kendisi servet değerinde. 10 bin TL'ye olan en uygunu (Ikea'dan mobilya misali), bulabilirseniz üzerine atlayın. Genellikle 20 bin TL ve üzeri, 40 bin TL'ye kadar çıkıyor.
Esasen köpeciğin popüler kültürde patlama nedeni önce Paris Hilton'ın kucağında gezmesi sonra da hadiseye tam vuruşu yapan bir Instagram hesabı... 2.2 milyon takipçisi olan iki ayağının üstünde arka arkaya yürüyebilen ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Pomeranian'ın ve Insta hesabının adı; 'Jiffpom.'
Kendisi amuda kalkıp yürüyor, televizyon programlarına katılıyor falan. Uçuk bi'şey. Hollywood dünyasından Eva Longoria, Kelly Osbourne, Sylvester Stallone, Nicole Richie bilinen Pomeranian sahipleri.
Geçen gün Bebek'te kahve içiyorum, sağ koldan iki genç kız koparak bana doğru koşmaya başladı; "Bi' fotoğraf çektirebilir miyiz n'oluuuur!" Ben de zannettim benim kız hayranlar, şöyle bir doğruldum ki şiştim kaldım.
Yan masamdaki Pomeranian'a koşuyorlarmış meğer. Aman nasıl çığlık atmalar, nasıl bir coşku, nasıl bir sevinç. Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit, Murat Boz böyle tezahürat alamaz yani.
Şimdi ben bu köpeklerin alınmasına karşı değilim elbet ancak köpeklerin karne hediyesi, sevgililerin barışma vesilesi, doğum günü sürprizi, moda parçası yapılmasına karşıyım.
Bu kadar parayı basıp aldıkları bu köpekleri ömürlerinin sonuna kadar sevip, bakıp, ilgi gösterecekler mi acaba? Yoksa modası geçince kullanılıp atacaklar mı?
Bir de barınaklardaki binlerce yardıma muhtaç köpek var tabii... O da başka mesele.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA