Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Stres atma yöntemleri 2016

Artık stres konusunda zirve yaptık, bizi öyle papatya çayları, derin nefes almalar, gökyüzüne bakmalar, pembe ışıklar hayal etmeler falan kesecek gibi değil. Bedava anti-depresan dağıtsalar yeridir. Neyse... Gelelim yeni dönem stresten kurtulma, azıcık kafayı rahatlatma, dikkati esas konudan uzaklaştırma yöntemlerine. Etrafımda gördüğüm beş uygulama şöyle:
1. Trivia Crack oynama: Kendisi akıllı telefonunuza indirdiğiniz bir bilgi yarışması. Facebook üzerinden giriş yapıp arkadaşlarınızla ya da diğerleriyle bilgi yarışması oynuyor hatta gruplar kurup meydan okuyorsunuz. Şu anda buna sarmamış birini tanımıyorum. Topluca delirmiş ve dadanmış durumdayız.
2. Dizi izleme: Ama televizyondan değil, ya gidip seri alacaksın ya da internetten izleyeceksin. Olayımız ardı ardına dizi izleme, sezonlar bittikçe yenisine başlama ve arkadaşlara dizi önerme. Uykusuz gecelere birebir. Yalnız bir süre sonra diziler birbirine girip, karakterler karışabiliyor, dikkat!
3. Spor: Gece çıkıp içmek, bağırarak şarkı söylemek artık bir stres atma yolu değil. Aksine daha fazla geriliyorsunuz. O zaman ne yapıyorsunuz? Elbette spor. En favorisi orman ya da sahil koşuları, sonra bisiklet, boks.
4. Uyumak: Unutmanın ve düşünmemenin en klasik yolu olan uyumak elbette. Bıraksanız herkes işyerinde bile uyuyacak. Uyuyalım hafifleyelim o zaman.
5. Bi' kahve içelim: O bir türlü hayat bulamayan "Bir ara bi' kahve içelim" cümlesi artık hayata geçer oldu. Kahve eşliğinde arkadaşınla uzun uzun konuşmak ya da susup boş boş bakmak strese iyi geliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA