Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Hayat Hikayesi

67 yaşında aramızdan ayrılan Mustafa Miyasoğlu, 1946 yılında Kayseri'de doğdu. Kayseri Lisesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre liselerde öğretmenlik yaptıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Buradaki 12 yıllık hocalığın ardından 1988-92 yılları arasında Pakistan'ın İslamabad şehrindeki yabancı diller enstitüsünde yardımcı profesör unvanıyla görev yaptı. Miyasoğlu, edebiyata şiirle başladı. İlk şiiri 1966 yılnda Kayseri'de yayımlanan Filiz dergisinde çıktı. Daha sonra şiir ve yazıları Hisar, Türk Edebiyatı, Edebiyat, Mavera, Millî Gençlik, Yeni Sanat, Sedir dergilerinde yayınladı. Miyasoğlu'nun çaba harcadığı alanlardan biri de edebiyat yıllığı hazırlamaktı. 1982 yılında Suffe Yayınları'nı kurarak Suffe Kültür Yıllığı'nı yayınlamaya başladı. Miyasoğlu, pek çok dergi ve gazetede kültür ve sanat yazıları yayınladı, şiir ve romanlarıyla armağanlar kazandı.
Vefatından sonra gazeteleri şöyle bir taradım.Miyasoğlu'nun her yönüyle ilgili bilgi var ama tiyatro adamlığı es geçilmiş. Miyasoğlu üniversite yıllarından itibaren tiyatro ile çok ilgilenmiş bir adamdı. Hiçbir zaman profesyonel anlamda o alanda çalışmadı ama bir dramaturgdu. Umut Suları isimli ilk oyununu MTTB tiyatrosunda sahneye koymuştu.
Yine gazetelerde hiç yer almamış; baskı yıllarında kimi yazılarını 'Semih Güngör' ismiyle yazardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA