Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki hoş CD!..

Günlerdir keyifle dinlediğim iki CD var.. Birisi eski tanıdık, eski dost Barbaros'un.. Onu yıllar önce, Q Caz Bar, Çırağan'dayken dinlemiştim. Hey gidi günler. Q, Çırağan'ın simgesiydi.. Ama Türk düşmanı, kaba bir İsviçreli Genel Müdür vardı, kendi otelinin simgesini kıskanan. O yaz kış, İstanbul'un en cazip yerlerinin başında gelen kulübünü bitirdi. Sonunda adamı yolladılar ama olan o güzel mekâna ve Çırağan'a oldu. Neyse..
İşte o Q Caz Bar'da Ferhat'ı dinlemeye giderdim. Ferhat, dört saate yakın süren programına, dostlarını da alırdı. Enfes bir bariton sesi olan Barbaros onlardan biriydi. Fransızca söylerdi. Notre Dam'ın Kamburu/ Esmerelda Müzikalinden Belle'e bayılırdım hele..
İşte o Barbaros.. Yıllar sonra ortaya çıkmış işte, bu albümle..
Benim gibi eski dostlara kendisini hatırlatmak için 10 şarkılık albümün sonuna o zamandan kalma şarkılarından Pardonne moi'yı koymuş.. "Bu Barbaros, o işte" diyor.. Geri kalan şarkılarda genelde Şehrazat'la çalışmış. En ilgincinin söz yazarı Çiğdem Talu.. Çiğdem'in bugüne kadar bilinmeyen sözlerini bulmuşlar. Şehrazat da müziklendirmiş ve "Değiştim" ortaya çıkmış.
"Duygulu bir şarkının sözlerine takılıp/ Gözlerim dolardı ya, dolmuyor artık/ Senden ayrı kaldığım hüzünlü akşamlarda/ Yüreğim yanardı ya, yanmıyor artık.."
Bir iki de uyarlama var.. Zeynep Talu'nun Türkçe sözler yazdığı Olur ya'ya bayıldım.. "Olur ya/ Bazen olur ya/ İçinden görmek gelir ya/ Belki öyle bir anda ararsın, olur ya.."
Barbaros'a bu geç kalmışlığına kızarak, "Hoş geldin" demeliyim.
Öbür CD Aydilge'nin.. O aslında yeni değil. 2008'de yapmış ilk albümünü, tüm söz ve besteler kendine ait olarak.. Ama dikkat etmemişim işte.. Aslında buna da etmeyebilirdim. Çünkü çok ama çok yanlış bir kapak yapmış.. Renkler itici, tasarım itici.. Kendi fotoğraflarının, albümle alakası yok. Orada, şuh, baştan çıkarıcı bir makyaj güzeli var. Oysa setinizde dönen albüm nasıl yumuşak, nasıl romantik, nasıl duygusal bir genç kızın sözleri ve sesleri olarak geliyor kulağınıza..
Aydilge albümdeki 9 şarkısının bestelerini bu defa Cem Sarıoğlu ile paylaşmış Sözler hep kendisine ait olarak.. Ve de şarkıların hepsi hoş.. Yorumlar harika.. İçlerinden birini ayırmak zor ama ben gene de Kalbim Hep Seninle'yi ayırdım ötekilerden.
Aydilge'nin Sobe'si, üç haftadır müzik setimde duruyor, ötekiler hızla değişirken. Sanırım daha da duracak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA