Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Baş örtüsü..

"TÜRBAN değil.. Çünkü türban diye bir baş bağlama şekli asırlardır var ve bu bağlama şekli ile alakası yok" diyorum, başından beri..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Baş örtüsü" diyor.. "O da değil, çünkü baş örtüsü, baş bağlama şekillerinin genel adı" diye itiraz ediyorum.
Her insan memeli.. Ama her memeli insan değil. Aynen onun gibi..
Şimdi İzmir Ekspres'te haberi okudum.
Ekber Yeşilyurt ressam, ama tematik ressam. Anadolu kadınlarının baş bağlama şekillerini, yani baş örtülerini resmediyor, yıllardır.
"Anadolu kadını 5 bin yıldır başını bağlıyor. Benim belirleyebildiğim, 300 baş örtme şekli var" diyor, Yeşilyurt.. "O kadar büyük bir kültür hazinesi ki.. Bir yörede bile onlarcası var. Mesela Karadeniz'de Lazların, Kafkasların, Hemşinlilerin, Hemşin Türkmenlerinin ayrı baş örtüleri var. Bir evin içindeki iki gelinin başı bile değişik olabiliyor. Kaynana ayrı, genç kız ayrı, baldız ayrı, dul kadın ayrı.."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA