Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Müze nasıl kapanır?..

YANİ kendimden, daha da çok Sunay'a kızdım, Fatih'i (Altaylı) okurken..
İstanbul Resim Heykel Müzesi yıllardır kapalıymış, haberim yok.. Müze delisi Sunay Akın da haberdar etmiyor. Tahrik etmiyor beni..
Yahu, dünyanın en güzel müze yerlerinden biri.. Boğaz sahilinde.. Dolmabahçe Sarayı bahçesinde.. Gelen sahile aşık olur.. Oradaki kafelerde, restoranlarda oturur, müzeyi gezer, Saray'ı gezer. Yabancıysa, memleketine döndüğünde destanlar anlatır, Boğaz'ımız ve sanatımız hakkında..
Zamanında gezdim. Müthiş bir koleksiyona sahip müze.. Ama bakımsızdı. Saray devrindeki gibi kalmış. Tahtalar çürümüş. Tavan akıyor, küf kokuyor.. İçindeki sanat eserleri tehlikede.. Oysa bunların her biri artık hazine ve yerine konmaz..
"Onarım" kararı alındı ve müze "Geçici" kapatıldı. Hala açılmamış, meğer. AKM'nin başına gelen, onun da başına gelmiş.. Hadi Ankara'da olsak.. Orada "Tükürürüm böyle sanatın içine" diyenler var.. Ama İstanbul.. Dünyanın en çok turist çeken kenti İstanbul'a ne oluyor?.
Üstelik Başbakan'ın İstanbul Çalışma Ofisi ayni bahçenin içinde..
Geçmişinde İstanbul Belediye Başkanlığı da olan Başbakan merak etmez mi, "Ne oldu bizim müzeye" demez mi?.
Hadi AKM'yi açılan çok yanlış bir dava sonunda, yargı durdurdu..
Müze de mahkemelik de, haberimiz mi yok?.
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay dostumun bu konuda da edecek bir iki lafı vardır sanırım..
Orda bir de Deniz Müzesi vardı.. O duruyor mu acaba?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA