Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Spor notları..

WİKİLEAKS sitesiyle dünyayı karıştıran Julian Assenge Galatasaraylıymış. Londra'da, ünlü Efes Lokantasına Galatasaray'ın maçını izlemiş televizyonda.. Bu haberler çıktı ya televizyonda..
Cengiz Semercioğlu dostum, "Bu lokantanın uydurması bir reklam haberi. Assange o gece tesadüfen ordadır, yoksa cimbomlu falan değildir" diyor..
Sevgili Cengiz dünyayı dolaşan adamsın.. En doğudaki Singapur'dan, en batıdaki Rio plajlarına, en kuzeydeki Eskimo kavimlerinden, Afrika sazanlarındaki yerli evlerinde cimbomlular var biliyor musun?.
Türkiye'yi bilmiyor ama Galatasaray'ı ve Hasan Şaş'ı, Hakan Şükür'ü biliyorlar..
Çoğuyla bire bir konuştum. En şaşırtan Nice hava alanında, yani Fransa'da gördüğüm 6 yaşındaki Fransız kızıydı.. "Cim bom" diye bağırıyordu..
"Nerden" diye sordum anne ve babasına, dayanamayıp..
"Biz de bilmiyoruz nerden ama, bu kız, birden Galatasaraylı oldu" dediler..
Yıllar önce yazmıştım köşemde..
Yani Cengiz.. Sen bu Adnan& Adnan Galatasaray'ına bakma.. Bir zamanlar gerçekten Aslan'dı..

***

Fatih Terim'in kızının düğününde, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener dostumla yan yana oturuyoruz.. Federasyon Asbaşkanı Lütfi Arıboğan önümüzden geçiyordu. Durdu, elimizi sıktı.. Sadri Başkan "Yahu Lütfi, bu federasyonda hiç Trabzonlu var mı" dedi.. Gülüştük. Galatasaray'ın unutulmaz basketbol kaptanı Lütfi, gülümsedi ve gitti yerine oturdu..
"Yani Sadri Başkan" dedim.. "Trabzon'un tarihinde bu kadar taraftarı olmadı. Federasyonlar, teşkilat, sokaktaki adam, aklına ne geliyorsa, bu ülkede Galatasaraylı kim varsa, hepsi Trabzonlu. Trabzon olmazsa, Fener'in şampiyon olacağına inanıyorlar ve sizi, sizden fazla destekliyorlar.. Nankörlük etme.."
Sadri Başkan da bastı kahkahayı..
***

Bu haberi de Sevgili Özge derlemiş..
Manchester United, Liverpool, Arsenal, Aston Villa... Bu İngiliz ligi takımların ortak özelliği kulüp sahiplerinin yabancı kişiler olması. Bunlara yenisi eklendi. Bedlington.
Bu ismi Ada'da bile pek bilen yok.. Bedlington, İngiltere'nin kuzeydoğusunda bir köy. Takımı dokuzuncu ligde. Futbolcular yarı profesyonel. Maçlarını 60, en fazla 100 taraftar izliyor. İşte bu takım 2 milyar dolarlık tahmini serveti ile dünyanın en zengin kişileri listesinde 488 sırada yer alan Bob Rich'in şimdi..
Aslında satın alan, karısı.. Amerikalı kocasının soyunu araştırınca, Rich'in kökenlerinin Bedlington bölgesine dayandığını görmüş. Bedlington Lordluğunu, bu arada futbol takımını da kocasına yeni yıl armağanı olarak satın almış. Kendisi de Leydi olmuş bu arada tabii. eni Lord da, ne kökenini biliyor, ne de takımı.. "Sadece haritada böyle bir yer olduğunu biliyordum" diyor. Ama şimdi önemli bir hedefi var.
Hayatında sadece iki kere izlediği takımını üst liglere taşımak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA