Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Adalet'e güven!..

5 yaşındaki Hediye'ye sokakta oynarken araba çarpmış. Çarpan, yaralı küçük kızı orada bırakıp kaçmış. Aile fakir.. O zaman tedavi de fakir. Kollar, bacaklar ve kafadaki ağır hasar yüzünden Hediye felç ve yatağa mahkûm olmuş. Aile hukuk mücadelesi başlatmaya karar vermiş. Eee.. Fakirin de hak arama hakkı var ya, kitaplarda.. Yıl 2001!..
Bu yıl 2012.. Yani aradan 11 sene geçmiş. Yatalak Hediye şimdi 16 yaşında ve hâlâ yatakta.. Okula gidememiş. Bırakın sokağı, odasından çıkamamış. Yemek bile yiyemiyor. Doktor tavsiyeli meyve suları ile yaşamını sürdürüyor. Artık ne kadar "Yaşam" denirse..
Peki mahkeme..
Sürüyor.. 11 yıl sonra hâlâ sürüyor. 3 defa yargıç, 2 defa mahkeme değişmiş. Geçen haftaki son duruşmada da, yargıç "Adli Tıptan gelen rapor, çarpan şoföre tebliğ edilemediği için" diyerek 3 temmuza ertelemiş. "Niye 2.5 ay sonraya" diye sormuş Hediye'nin avukatı.. Yargıç "Ben de gidiyorum. Yeni gelen yargıca dosyayı inceleme zamanı vermek için" demiş.. Sayın Adalet Bakanım,
Bu haberi Türkiye gazetesi yazmış. Ağabeyim Öcal, oradan okuyup, Gözlem'deki köşesine nakletmiş. Ben orda okudum.. Siz de bir yerlerde okudunuz mu, acaba?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA