Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Akıl akıldan..

Okur Levent Gürsel yaşadıklarını anlatmış..

***

Dünyanın en akıllı öğrencilerinin gittiği MIT'te yapılan bir araştırmanın haberini okudum.
Dizüstü bilgisayar ve telefonlarını aynı anda beş-altı işlem için kullanan bir grup "internet bağımlısı" öğrenciyi seçmişler. İncelemişler.
Öğrenciler internette sörf yaparken, aynı anda birileriyle mesajlaşıyor, You Tube'da video izliyor, telefonla konuşuyor ve Facebook'ta sohbet ediyorlar. Gençler, tüm bunları aynı anda gayet iyi yapabildiklerine inanıyorlar. Ancak yapılan testte, aslında birden çok işi idare etmeye çalışırken dikkatlerinin dağıldığı, hafızalarının yavaşladığı ve net olmadığı ortaya çıkıyor.
Bu yazıyı okuduktan sonra tesadüf işte, minibüse bindim. E-5 karayolunda ilerliyoruz. Minibüs şoförüne baktım. Aynı anda sol eliyle telefon görüşmesi yaparken, sağ eliyle direksiyonu kullanıyor ve vitesi değiştiriyor. Aynı zamanda sağ eliyle para alıp, para üstü veriyor, bu arada yanına, yönüne, önüne çıkan arabalara söyleniyor. MIT'deki en zeki öğrencileri falan bıraktım. Koltuğumda dualarla oturmaya devam ettim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA