Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fethi Pirinççioğlu!..

Ben "Turizm" deyince iki isim bilirim.. Haluk Durukal ve Fethi Pirinççioğlu..
İkisi de gazeteci olarak bu konuyu ülkeye tanıtmış, önemini anlatmışlardı. Haluk Ağabeyi Milliyet, Fethi Bey'i, Cumhuriyet'te okurdum..
Cüneyt Ağabey sayesinde Haluk Ağabey'le yakın dost olmuş, birlikte ne geziler yapmıştık. En sevdiğim insanlardandı.. Haluk Ağabey hep gazeteci kaldı. Fethi Bey ise, 1968'de lafı bırakıp işe geçti. VİP Turizmi kurdu ki, ülkemiz Turizm ve Seyahat Şirketlerinin öncüsü, örneğidir.
Bu ülkede bugün "Turizm" varsa, onun kurucusudur, bence.. Çok bir araya gelmedik.. 1984'te, Olimpiyatlar için Los Angeles'e uçarken tanıdım onu.. Büyük yakınlık gösterdi bana.. Belki de Cumhuriyet adına gidiyorum diye..
"VİP adına ayrılmış yerlerim var en iyi yerlerde. Emrinde" dedi.. Hele Olimpiyat zamanı LA'de otel fiyatları maaşımı katlar..
Teşekkür ettim.. Biz Nejat'la (Kök), Santa Monica'da 500 dolara bir stüdyo daire kiralamışız, orda kalacağız.. Şehre uzak ama, bir dünya güzeli Venice Beach'e 100 metre..
Fethi Bey'i hep sevgi ve saygıyla hatırladım..
..Ve de ülkem adına, teşekkürle..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA