Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sainte Pulcherie’de şirin gece..

İstanbul'un tarihi Fransız Liselerinden Sainte Pulcherie'de şirin saatler geçirdim, salı gecesi..
Lise, iki yıldır, Urart Sanat Galerisiyle iş birliği yaparak bir Takı Tasarım yarışması düzenlermiş.
Tasarım, çağımızın sanatı. Digital teknoloji, hemen her şeyi yapabildiğinden, artık tasarım öne çıkıyor.. Sen tasarla yeter ki. Gerisi kolay..
Geceye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan dostum, o kadar güzel anlattı ki konuyu..
Bu yıl jüriye bendenizi de çağırdılar. Ben bu ülkede 30 nöbetçi jüri üyeliği yaparım ama, takanları seçerim. Takılanları değil.. Gittim ki, Rutkay Aziz de orda.. Ayla Dümer de.. Tabii Urart Başkanı Erol Sağmanlı, başkanımız da..
Dokuzuncu sınıf öğrencisi 90 öğrenciye konu olarak, okullarını vermişler. Nasıl vermesinler.. Beyoğlu'ndaki tarihi binayı 1890'da, İtalyan Cizvit Papazları inşa etmiş.. Klasik mimari, barok süslemeler. Her köşesi ilham kaynağı..
90 tasarımı ona indirdik. Urart kağıt üzerindeki bu onu, yarattı. Kolyeler gerçekleşti. Sıralama ondan sonra yapıldı. Deren Bicik birinci, Selen Özkan ikinci, Defne Çağlar üçüncü oldular.
Ödül gecesini Oylum Talu, çok şeker sundu.
Gecenin tek hatası, Viyana'da doğup büyüdükten sonra, kesin dönüş yapan Opera İkizleri, Sinem ve Didem Balık kardeşleri, o ayarsız ses düzeni içinde sunmak oldu. Salon zaten minnacık. Balıklar, zaten Opera sanatçısı.. Mikrofon ve dev kabinlere ne gerek vardı ki..
Ayrıca ben, geçen yıllarda, Sainte Pulcherie'de şimdiki Müdür Alexandre Abellan'ın sahneye koyduğu Carmen'i bayıla bayıla izlemiştim. O gece o sahnede, bu lisenin öğrenci korosu ve solistlerini dinlemek daha hoşuma giderdi.
Derece alan 10 kolye, onar adet üretildi. Nişantaşı Urart Galerisi'nde görebilir ve seçtiğinizi 100 liraya satın alabilirsiniz. O yüz lira aynen Kasımpaşa Kimsesiz Çocuklarına gidecek..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA