Başkent Berlin'den Amerika'ya 1997 yılında mimarlık eğitimi için giden Erkan Emre, özlemini duyduğu döneri 'Amerikalılar da sever' diye düşünüp Alman arkadaşı ile seyyar büfe açtı. O büfeyi büyüten Emre, mimarlığı bırakıp Amerika'da dönercilikte Kotti Berlin Döner ile marka oldu ve yanında 25 eleman çalıştıran, iki dönerci işleten işadamı haline geldi.
25 KİŞİ ÇALIŞTIRIYOR
Emre, "1997 yılında mimarlık okumak amacıyla New York'a gittim. Mezun olduktan sonra 15 yıl mimarlık ofisinde çalıştım. Berlin'den alıştığım damak tadını özledim. Almanya'ya dönecekken bir Alman arkadaşımla seyyar döner büfesi açmaya karar verdim. İlgi sonrası Manhattan ve Brooklyn'de büfe açtım. Üç kişi çalışırken şimdi 25 çalışanım var" dedi.
ALMANLAR MEMLEKET HASRETİNİ GİDERİYOR
Müşterileri arasında çok sayıda Alman olduğunu söyleyen Emre, "Anne ve babalarımız 1960'larda Almanya'ya kültürlerini de getirdi. Bunlardan birisi şüphesiz dönerdi. Ancak döner Almanya'da evrim geçirdi, Almanlaştı. Almanlar da dönere sahip çıktı. Şimdi New York'ta yaşayan Almanlar, 'Sayende döner yiyerek memleket hasretini gideriyoruz' diyor. Bu muhteşem" diye konuştu.
Murat TOSUN / BERLİN