Türkiye'nin en iyi haber sitesi

1 liraya kanser satıyorlar

Son dönemlerin en trend işlerinden biri çiğ köfteci açmak oldu.

Giriş Tarihi: 3.6.2014 11:19
Çoğunluğu merdiven altı üretim olan bu müesseselerin ne kadar sağlıklı üretim yaptığını araştırdık. 1 TL'ye çiğköfte dürüm olur mu? sorusuna cevap aradık. Tatlıses Gıda Genel Müdürü ve Gıda Mühendisi Elif Attepe piyasada mantar gibi çoğalan çiğköftecilerin zehir saçtığını söyledi. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Attepe, piyasadan aldıkları numunelerin içinde akla hayale gelmez birçok ürün ile karşılaştıklarını belirtti. Attepe "Potasyum sorbat, sodyum benzoat gibi maddeler yüksek oranda katılıyor. Bu maddeler ürünün ömrünü 1 aya kadar uzatıyor. Vatandaşa kansere davetiye çıkarıyor" dedi.


DOMUZ KILINDAN LAVAŞ

Lavaşta yapılan hileleri de anlatan Attepe "Lavaşta kullanılan 'E920 kodlu Sistein' hamurun elastikiyetini artırıyor. Sistein, hayvanların kılından yapılıyor. En fazla domuz kılı tercih ediliyor" dedi.

Kaynak: Star
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
1 liraya kanser satıyorlar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN