ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Türk mutfak kültüründe, özellikle Ege Bölgesi’nde geniş bir yere sahip olan zeytinyağının seçimi, sağlık ve lezzet açısından kritik bir önem taşıyor. Ödüllü bir markasının kurucusu Bahar Alan, tüketicileri bilinçlendirmek ve kulaktan dolma bilgilerin önüne geçmek amacıyla, zeytinyağı ile ilgili doğru bilinen 7 yanlış noktayı açıkladı.

Giriş Tarihi: 6.12.2018 12:27 Güncelleme Tarihi: 6.12.2018 15:51
Zeytinyağı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

YANLIŞ 1: Zeytinyağının rengi koyu yeşil ise kalitelidir

Zeytinyağının rengine bakarak kaliteli ya da kalitesiz tanımlamaları yapılamaz. Zeytinin yetiştiği toprağın özellikleri, hasat zamanı ve sıkım tekniği yağın rengini etkiler. Ayrıca içerisine belirli maddeler eklenerek renk değiştirilebilir ve yanıltıcı olabilir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Zeytinyağı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN