Makarnayı pişireceğiniz tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynamaya başlayınca ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını tencereye alın. 10 dakika haşlanınca üzerine makarnayı ekleyin. 12 dakika birlikte pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp pul biberi 1-2 dakika çevirin ve makarnanın üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 paket makarna
1/2 kg. Brüksel lahanası
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı pul biber
Tuz
Sebzeli ekmek
Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Pırasa ve havucu rendeleyin. Kıyılmış maydanoz ile dereotu, yoğurt, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Ekmek şekli verip tepsiye yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1'er adet kabak, pırasa ve havuç
1'er demet maydanoz ve dereotu
3'er çorba kaşığı yoğurt ve tereyağı
3.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber