Kelle paça çorbasını bir de böyle deneyin!

Bağışıklığı güçlendiren, bağırsakları besleyen ve soğuk algınlığına şifa olan kelle paça çorbasını bir de Mersin usulü deneyin. Kelle paça doğru pişirme tekniği ile pişirildiğinde kokusuz hafif bir lezzet olarak ortaya çıkacaktır. İşte bir yiyenin bir daha vazgeçemediği bir lezzet olan kelle paçanın tarifi...

Giriş Tarihi: 01.04.2023 09:45 Güncelleme Tarihi: 01.04.2023 09:45
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı

MALZEMELER

1 adet temizlenmiş koyun kellesi
Biraz sirke
Tuz
Limon tuzu

SOSU İÇİN:

2–3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber

YAPILIŞI

İyice temizlenmiş kelleyi düdüklü tencerede 1 saat haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra etlerini doğruyoruz. Daha sonra tavaya tereyağı ve rendelenmiş sarımsağı alıyoruz. Üzerine toz biber ve tuz atıp, salçayı ekliyoruz. Kavrulunca kellenin içine ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.

SON DAKİKA SON DAKİKA