Airfryer'da çıtır hamsi tarifi

En sevilen balıkların başında yerini alan hamsiyi bu sefer airfryer'da pişirdik ve tadına doyamadık! Çıtır çıtır lezzetinin yanı sıra mutfakta balık kokusundan eser kalmadı doğrusu. Deneyen herkesten tam not alacak olan Airfryer'da çıtır hamsiler bu kışın favori yemeği olacak. İşte detaylar...

Giriş Tarihi: 26.11.2023 10:09 Güncelleme Tarihi: 26.11.2023 10:09
  • 2 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 10 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 550 kcal

MALZEMELER

Yarım kilo ayıklanmış temizlenmiş hamsi
Bir su bardağı mısır unu
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz temizlenmiş hamsilerin iç yüzlerini birbirine yapıştırarak, hamsi kuşu şeklinde de pişirebilirsiniz.

YAPILIŞI

İlk olarak hamsileri tuzlayın ve bir süzgeçte 10 dakika kadar süzülmeye bırakın
Airfryer'ın balık modunu açın ve makineyi önden 3 dakika ısıtın.
Airfryer haznesine yağlı kağıt serin.
Süzülen balıkları mısır ununa bulayın ve hazneye dizin.
Balıkların üzerine yağı gezdirin.
Balıklar pişerken hazneyi 3 dakikada bir açıp sallayın ve tekrar pişmeye bırakın.
10 dakika sonra hamsiler yemeye hazır. Afiyet olsun

SON DAKİKA SON DAKİKA