Çanakkale mutfağından gelen enfes bir ara sıcak! Kalamar dolması tarifi

Çanakkale Bozcaada'dan gelen bu lezzetin tadına inanamayacaksınız... Kalamarın yumuşaklığı ve ağızda dağılışıyla, içindeki sebze harcının verdiği bu lezzete doyamayacaksınz! Aynı zamanda yapımı da sizi uğraştırmayacak... Misafirlerinize şölen dolu bir masa hazırlamak isterseniz, bu dolmayı mutlaka deneyin!

Giriş Tarihi: 01.07.2022 09:42 Güncelleme Tarihi: 01.07.2022 09:55
  • 2-3 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 40 dakika Hazırlama 50 dakika
  • Porsiyon : 681 kcal

MALZEMELER

  • 4 adet kalamar
  • 4 yemek kaşığı kaşar peyniri
  • 3 kök ıspanak
  • Yarım demet dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı ekmek kırıntısı

Kalamarın terbiyesi için:

  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt

AŞÇININ NOTU

Küçük boy kalamarı marine etmenize gerek yok.

Süt ya da maden suyunda kısa süre beklettikten sonra kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

  1. İlk olarak kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkarın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek çıkartın.
  2. Üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.
  3. Eğer yumuşak değilse kalamarınız, yumuşaması için sütün içinde biraz daha bekletin.
  4. İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  5. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp, soğanları ve sarımsakları ekleyin.
  6. Dereotu ve ıspanağı da ekleyip 2-3 dakika daha tavada çevirin. Ardından ocaktan alıp içine ekmek kırıntısını, peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyin ve harmanlayın.
  7. Sütten aldığınız kalamarları kağıt havluyla kurulayın. Sonrasında içine ıspanaklı harcı doldurup ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın.
  8. Dolmaları varsa ızgarada yoksa ızgara çizgili döküm tavada 10-15 dakika civarı pişirin.
  9. İşte kalamar dolmamız hazır! Herkese afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA