🍝 Fırında Makarna Tarifi (4 kişilik)
1 paket (500 g) fırın makarna (boru veya kalın spagetti)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (sosu için)
Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı haşla:
Büyük bir tencerede su kaynat, tuz ekle ve makarnayı 7-8 dakika haşla. Hafif diri kalması yeterli. Süzüp beklet.
Beşamel sosu hazırla:
Tereyağını bir tencerede erit. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavur (2-3 dakika).
Yavaş yavaş sütü eklerken sürekli karıştır.
Koyu bir kıvam alana kadar pişir. Tuz, karabiber ve biraz muskat ekle.
Altını kapatınca yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini karıştır içine.
Karıştır ve tepsiye al:
Makarnayı geniş bir kapta beşamel sosla iyice karıştır.
Yağlanmış fırın kabına dök.
Üzerini hazırla:
Kalan 1 su bardağı kaşar peynirini üzerine eşit şekilde serpiştir.
Pişir:
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişir.
Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapabilirsin. Yanında turşu, ayran veya salata güzel gider.