🧀 Peynirli Maydanozlu Cevizli Erişte (Tereyağında)
1 su bardağı erişte
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir (veya lor peyniri)
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince dövülmüş ceviz içi
Tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayın)
Karabiber (isteğe bağlı)
Erişteyi haşlayın
Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatın. Erişteleri ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 8–10 dakika).
Haşlandıktan sonra süzün ama birazcık suyunu içinde bırakabilirsiniz, kurutmadan.
Tereyağını eritin
Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Tereyağı köpürünce haşlanmış erişteleri ekleyin.
Peynir ve ceviz ekle
Erişteler tereyağıyla güzelce karışıp hafif kavrulunca içine ufalanmış peyniri ve ceviz içini ekleyin. Peynir hafif eriyip karışınca ocaktan alın.
Maydanozla son dokunuş
İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Tuz ve isterseniz karabiberle tatlandırın.
Ilık servis edin.
Yanına ayran veya domatesli bir salata çok yakışır.
Üzerine ekstra ceviz ve biraz daha kıyılmış maydanoz serperek sunabilirsiniz.