Patlıcan kebabı: Lezzet şöleni

Eşsiz lezzetiyle yemekten çok keyif alacağınız bu tarifi yapmak çok kolay. Akşam yemek davetlerinin vazgeçilmezi olacak bu tarif sayesinde damaklarınız şenlenecek.

Giriş Tarihi: 24.08.2023 09:01 Güncelleme Tarihi: 24.08.2023 09:01
  • 8 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 60 dakika Hazırlama 25 dakika
  • Porsiyon : 276 kcal

MALZEMELER

10 tane küçük boyda patlıcan

3 yemek kaşığı galeta unu

2 tane orta boyda soğan

2 tutam maydanoz

1 kilo kıyma

1 tane yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Galeta unu

Karabiber

Kırmızı toz biber

Kimyon

Pul biber

Tuz

Sosu için;

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım yemek kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı sıcak su

Kırmızı toz biber

Acı pul biber

Karabiber

Kekik

Tuz

YAPILIŞI

2 tane soğanı küçük bir şekilde doğrayın.

2 tutam maydanozu ince ince doğrayın.

Bir kaba köfte yapmak için kıymayı ekleyin. Üzerine yumurta, galeta unu, tüm baharatları, doğramış olduğunuz soğan ve maydanozu ilave ederek yoğurun.

Kıymanızı dinlendirin.

Bir yandan da patlıcanları dilimler halinde kesin.

Bir kap içerisine tuzlu su koyun ve kestiğiniz patlıcanları içine koyarak acısının çıkması için 30 dakika bekletin.

Ardından patlıcanları tuzlu su içerisinden çıkarıp yıkayın.

Patlıcanların üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ dökün ve yayın.

Dinlendirdiğiniz kıymayı, dilimlediğiniz patlıcanlara uygun bir biçimde şekillendirin.

Fırında pişireceğiniz tepsinin içerisine bir adet köfte, bir adet patlıcan olacak şekilde sıralayın.

Küçük boyutta bir tavanın içerisine yağları ekleyin, baharatları ilave edin ve kavurun. Ardından 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve taşmamasına dikkat edin.

SON DAKİKA SON DAKİKA