📝 MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
İçlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun, sandal formu verin. (Oyduğunuz iç kısmı atmadan doğrayarak harca ekleyebilirsiniz.)
Kabakları hafif tuzlayıp fırın tepsisine dizin.
Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Salça ve doğradığınız kabak içlerini ekleyin. Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları katın.
Harcı 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Üzerlerine bolca rendelenmiş kaşar veya mozzarella serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutun.
Daha proteinli bir versiyon için harca haşlanmış yeşil mercimek ekleyebilirsiniz.
Kabakları hafif haşlayıp daha yumuşak bir dokuda da hazırlayabilirsiniz.
Üzerine yoğurtla servis ederseniz serinletici bir lezzet dengesi yaratır.