Hem lezzet hem şifa deposu: Yoğurtlu tavuklu kabak yemeği

Hem protein hem de vitamin kaynağı olan yoğurt, tavuk ve kabağın birleşiminden oluşan bu tarif, doyuruculuğunun yanı sıra defalarca yapmak isteyeceğiniz bir tarife dönüşüyor. Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan bu yemek, en sevilen seçeneklerden birine dönüşecektir. Üstelik evinizde yaptığınız sağlık deposu yoğurtla hazırladığınız yoğurtlu tavuklu kabak yemeği, her yaştan kişinin severek tüketeceği bir alternatife olacaktır.

Giriş Tarihi: 01.10.2023 17:11 Güncelleme Tarihi: 01.10.2023 17:14

YAPILIŞI

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy kabak (yarım ay şeklinde dilimlenmiş)
  • 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı, rende ya da doğranmış)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı su
  • Taze nane veya maydanoz (servis için)

Yapılışı:

  1. Tavukları sıvı yağda renk alana kadar kavurun.
  2. Üzerine doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Dilimlenmiş kabakları ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  4. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un, sarımsak (isteğe bağlı) ve baharatları iyice karıştırın.
  5. Yoğurt karışımını tavuklu kabakların üzerine ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
  6. Su ekleyip karıştırın ve kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dakika daha pişirin.
  7. Servis yapmadan önce üzerine taze nane veya maydanoz serpip sıcak servis yapın.
SON DAKİKA SON DAKİKA