Bol malzemeli kumpir tarifi: Eşsiz lezzetiyle mest edecek...

Fırından yeni çıkmış, dışı çıtır içi püre gibi bir patates düşünün… İçine eriyen kaşar, tereyağı, üzerine rengârenk malzemeler ve damakta iz bırakan soslar eklendiğinde, ortaya adeta bir lezzet şöleni çıkıyor! Evde yapılan bu bol malzemeli kumpir tarifi, dışarıda yediklerinizi unutturacak. Üstelik yapması sandığınızdan çok daha kolay! Tarif defterinizin en gözdesi olacak bu kumpiri denemeyen kalmasın…

Giriş Tarihi: 19.06.2025 08:39

YAPILIŞI

📌 Malzemeler (2 kişilik):

Ana Malzeme:

  • 2 adet büyük boy patates (fırınlık, iri ve nişastalı türde)

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • Tuz

Üzeri için (dilediğin kadar seçip ekleyebilirsin):

  • Haşlanmış mısır

  • Haşlanmış bezelye

  • Haşlanmış havuç (küp doğranmış)

  • Rus salatası

  • Siyah ve yeşil zeytin (dilimlenmiş)

  • Sosis veya salam (küçük doğranmış, hafif sotelenmiş)

  • Turşu (özellikle kornişon)

  • Amerikan salatası veya yoğurtlu makarna

  • Mayonez

  • Ketçap

  • Acı sos

  • Yoğurtlu kırmızı pancar

  • Ton balığı (isteğe bağlı)

  • Kırmızı lahana turşusu

  • Hardal

  • Mantar (konserve veya kavrulmuş)


🔥 Hazırlık:

1. Patatesleri Hazırla:

  • Patatesleri iyice yıka, kabuklarıyla birlikte alüminyum folyoya sar.

  • 200°C fırında 60–70 dakika kadar, iyice yumuşayana kadar pişir. (Mikrodalgada "baked potato" modunda da pişirebilirsin.)

2. İçini Karıştır:

  • Patates fırından çıkınca boydan ikiye kes ama tamamen ayırma.

  • İçini kaşıkla hafifçe ez. Tereyağını ve rendelenmiş kaşarı içine koy, patatesin sıcaklığıyla karıştırarak erimesini sağla.

  • Tuz ekle.

3. Üzerini Şenlendir:

  • Tabağa yerleştirilen sıcak patatesin üzerine dilediğin kadar malzeme koy.

  • En üste ketçap, mayonez ve arzuya göre acı sos gezdir.


🍴 Servis Önerisi:

Yanına ayran veya buzlu bir limonata harika gider!
İstersen tek bir büyük kumpir yerine iki orta boy patatesle iki kişilik yapabilirsin.