Bayramda hem ağzınız hem gönlünüz tatlanacak! Ağızda dağılan şekerpare tarifi

Şekerpare, en sevilen tatlılardan biri. Üstelik pratik olarak hazırlanması ve oldukça lezzetli tariflerden biri olması, bayramda da vazgeçilmez tatlılardan biri olmasını sağlıyor. İşte hem şerbeti hem de hamuruyla lezzet dolu bir şekerpare tarifi...

Giriş Tarihi: 09.07.2022 09:23 Güncelleme Tarihi: 09.07.2022 09:23
  • 17 Adet
  • Ev Yapımı
  • Şeker Bayramı Kurban Bayramı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Adet : 113 kcal

MALZEMELER

Hamuru İçin;

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon

YAPILIŞI

  1. İlk önce şerbetini hazırlamak için şeker, su ve limonu bir tencereye alın.
  2. Kaynadıktan sonra 6 - 7 dakika daha kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
  3. Hamuru için ise yumuşak kıvamdaki tereyağını ve diğer malzemeleri derin bir kasede birleştirin ve ununu kontrollü bir şekilde ekleyin. Bu noktada hamurun yumuşak olması oldukça önemli.
  4. Ceviz büyüklüğünde aldığınız hamurlara yuvarlak bir şekil verdikten sonra yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  5. Üzerlerine birer tane fındık ekleyebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  7. Bu sürede iyice soğumuş olan şerbeti, fırından yeni çıkmış sıcak şekerparelerin üzerined dökün.
  8. Üstünü kapatın ve şerbetini iyice çekmesini bekleyin.
  9. Şerbetini iyice çektikten sonra şekerpareler servise hazır.
  10. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA