Ev yapımı çilekli dondurma tarifi: Yaz aylarında serinliğin en tatlı yolu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte serinlemenin yollarını arar olduk. Sıcak havalardan kaçıp içimizi ferahlatmanın en tatlı yollarından biri olan dondurmayı evde dilerseniz çocuklarınız ile dilerseniz kendiniz çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte serinliğin asıl kaynağı olan çilekli dondurma tarifi.

Giriş Tarihi: 24.06.2025 09:06 Güncelleme Tarihi: 24.06.2025 09:06

YAPILIŞI

MALZEMELER

500 gram çilek

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

200 ml soğuk krema

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı vanilin veya vanilya özütü (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:
Çilekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalara doğrayın. Bir kaseye alın, üzerine şekeri serpin ve limon suyunu ekleyin. 15-20 dakika buzdolabında bekletin.

Dinlenen çilekleri bir blender veya mutfak robotuyla püre haline getirin. (İsterseniz az biraz parça bırakabilirsiniz.)

Ayrı bir kapta süt, krema ve vanilyayı karıştırın. Ardından çilek püresini ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

Makine yoksa: Karışımı derin dondurucuya uygun bir kaba dökün. Her 30 dakikada bir çatalla karıştırarak buz kristallerini kırın. Bu işlemi 3-4 saat boyunca tekrarlayın. Sonra tamamen donması için 6-8 saat dondurucuda bekletin.

Servisten önce 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletirseniz daha kolay şekil alır.

Üzerine taze çilek, nane yaprağı veya biraz çikolata sosu ekleyerek servis edebilirsiniz.