MALZEMELER
Krema için:
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 çay bardağı limon suyu (yaklaşık 1 limon)
200 g labne peyniri veya mascarpone
Islatmak için:
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı limon suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
Diğer:
1 paket kedidili bisküvi
Limon kabuğu rendesi (üzeri için)
Arzuya göre hindistan cevizi veya pudra şekeri (üzeri için)
YAPILIŞI
Yumurtaların sarılarını, şekeri, unu ve nişastayı bir tencereye alın. Üzerine sütü ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
Orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tereyağını, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyin. Soğuyana kadar karıştırın.
Soğuyan kremaya labneyi ekleyin ve mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
Ilık su, limon suyu ve şekeri karıştırın.
Kedidili bisküvileri bu karışıma hızlıca batırıp çıkarın (fazla bekletmeyin dağılmasın).
Orta boy bir borcam veya servis kabına kedidillerini dizin.
Üzerine kremanın yarısını dökün ve yayın.
İkinci kat kedidilini dizin ve kalan kremayı dökün.
En az 4-5 saat (tercihen 1 gece) buzdolabında dinlendirin.
Servis öncesi üzerine limon kabuğu rendesi serpin. İsterseniz hindistan cevizi veya pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.