Limonlu enfes tiramusu tarifi: Bu farklılığa doyamayacaksınız

Tiramusu tarihi en eski tatlılardan biridir. Başrolünü kedidili bisküvilerin, kako ve kahvenin paylaştığı bu enfes tatlı, son zamanlarda neredeyse herkesin favorisi haline geldi. Büyüğünden küçüğüne herkesin afiyetle yediği tiramusu, farklı şekillerde yorumlandı. Kimi kahvesini değiştirdi kimi bisküviyle yapmayı tercih etti. Bu tarifte, tiramusuyu limonla buluşturarak en ferahlatıcı dokunuşu ekliyoruz. Hem pratik hem de çok lezzetli olan bu tarif sıcak havalarda içinizi serinletecek.

Giriş Tarihi: 25.06.2025 09:15 Güncelleme Tarihi: 25.06.2025 09:26

YAPILIŞI

MALZEMELER

Krema için:

3 adet yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

1 çay bardağı limon suyu (yaklaşık 1 limon)

200 g labne peyniri veya mascarpone

Islatmak için:

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı limon suyu

1 yemek kaşığı toz şeker

Diğer:

1 paket kedidili bisküvi

Limon kabuğu rendesi (üzeri için)

Arzuya göre hindistan cevizi veya pudra şekeri (üzeri için)

YAPILIŞI

Yumurtaların sarılarını, şekeri, unu ve nişastayı bir tencereye alın. Üzerine sütü ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.

Orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra tereyağını, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyin. Soğuyana kadar karıştırın.

Soğuyan kremaya labneyi ekleyin ve mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.

Ilık su, limon suyu ve şekeri karıştırın.

Kedidili bisküvileri bu karışıma hızlıca batırıp çıkarın (fazla bekletmeyin dağılmasın).

Orta boy bir borcam veya servis kabına kedidillerini dizin.

Üzerine kremanın yarısını dökün ve yayın.

İkinci kat kedidilini dizin ve kalan kremayı dökün.

En az 4-5 saat (tercihen 1 gece) buzdolabında dinlendirin.

Servis öncesi üzerine limon kabuğu rendesi serpin. İsterseniz hindistan cevizi veya pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.