Revani tarifi: Pratik ve nefis

Revani, şerbetli tatlılara arasında yapması en kolay tatlılardan birisidir. Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, kolay olmasının yanı sıra oldukça da lezzetli. Tadıyla, kıvamıyla misafir sofralarınızı donatacak. İşte revani tarifinin detayları…

Giriş Tarihi: 13.09.2023 10:22 Güncelleme Tarihi: 13.09.2023 10:22
  • 8 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 35 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 696 kcal

MALZEMELER

3 adet yumurta

1,5 su bardağı irmik

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

4 su bardağı su

4 damla limon suyu

3 su bardağı toz şeker

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz süslemek için Antep fıstığı ve Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

Şerbeti için bir tencereye 4 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker ekleyip kaynatın.

Kaynadıktan sonra 4 damla limon suyu ilave edip ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın.

Ardından soğuması için kenara alın.

Keki için bir kapta şeker ve yumurtayı çırpın. Karışım köpürdükten sonra diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.

Büyük bir borcamı yağlayıp kek hamurunu dökün.

Önceden ısıtılan 170 derece fırında 35 dakika boyunca pişirin.

35 dakikanın sonunda kekin üzerine şerbeti ilave edin.

Kekin şerbetini çekmesi için 3 saat boyunca dinlendirin.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA