Tam ölçüsünde aşure tarifi!

Muharrem ayının 10. günü aşure günü olarak İslam alemi tarafından oldukça önemli. Aşurelerin yapılıp çevredeki komşulara ve akrabalara dağıtıldığı bu özel zamanda sizlere en kolay ve lezzetli aşure tarifini sizlere sunuyoruz. Bolluğun ve bereketin sembolü olan aşureyi en pratik şekilde yapmak için sizi tarifimize bekliyoruz...

Giriş Tarihi: 08.08.2022 09:09 Güncelleme Tarihi: 08.08.2022 09:09
  • 15 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Pişirme: 120 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 315 kcal

MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut

  • 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

  • 1,5 su bardağı haşlanmış buğday

  • 1,5çay bardağı soyulmuş çiğ badem

  • 1çay bardağıceviz içi (iri parçalar halinde)

  • 1,5 çay bardağı fındık

  • 1,5 çay bardağı kuru kayısı

  • 4 yemek kaşığı kuru üzüm

  • 6 adet kuru incir

  • 1 adet çubuk tarçın

  • 2,5 su bardağı toz şeker

  • 2,5 su bardağı su

AŞÇININ NOTU

Aşurenin üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Şekerin miktarını damak zevkinize göre çoğaltıp azaltabilirsiniz.

YAPILIŞI

  1. Kuru meyveleri suyun içerisinde bekletin.
  2. Ardından yumuşadıklarında küçük parçalar halinde kesin.
  3. Derin ve büyük bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı suyu, portakal kabuğunu ve çubuk tarçini koyup 5 dakika kaynatın.
  4. Suyun içerisindeki portakal ve tarçını çıkarın.
  5. Islatılmış buğday, nohut ve kuru fasulyeleri suyun içerisine atın.
  6. Kaynamaya başladığında şekeri ilave edin. Kısık ateşte ara ara karıştırmaya devam edin.
  7. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içerisine kayısı, incir, badem, fındık ve üzümü ekleyin.
  8. Kıvamı sulu olursa 1 kaşık nişasta, katı olursa su ilave edin.
  9. Son olarak içerisine cevizi ekleyip kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırın. Ardından ocaktan alabilirsiniz.
  10. Kaselere koyup oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
  11. Soğuduktan sonra üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA