Izgara tavuk köfte tarifi: Hem lezzet hem şifa deposu...

Evde hazırlayabileceğiniz, hem pratik hem de damak çatlatan bu ızgara tavuk köftesi tarifini denemeyen pişman olacak! Sıradan köfteler artık tarihe karışıyor; bu lezzetle sofralarınıza bambaşka bir boyut katmaya hazır mısınız?

Giriş Tarihi: 29.07.2025 11:07

YAPILIŞI

Malzemeler:

  • 500 gr tavuk kıyması (tercihen göğüs veya but kıyması)
  • 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/2 su bardağı galeta unu veya bayat ekmek içi (ufalanmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ

Hazırlanışı:

  • Derin bir kaba tavuk kıymasını alın.
  • Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, yumurta, baharatlar, maydanoz ve yağı ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurmak köftenin daha iyi tutmasını sağlar.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yassı şekil verin.
  • Izgara tavanızı veya mangalınızı önceden ısıtın.
  • Köfteleri her iki tarafı altın rengini alana kadar, yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın. Yanına yoğurt, salata veya lavaş çok yakışır.