Mantar ve kaşar peynirli şinitzel tarifi: Lezzeti baş döndürüyor!

Klasik şinitzele öyle bir dokunuş yaptık ki, lezzetiyle sofranın yıldızı oldu! Üzeri erimiş kaşarla buluşan sote mantarlar, çıtır pane kaplamasıyla ağızda dağılan bir şölene dönüşüyor. Yanındaki dereotlu patates ise bu ziyafeti taçlandırıyor. Restoran kalitesinde ama evde yapması şaşırtıcı derecede kolay! Bu tarifi bir kez deneyin, dışarıda yemek istemeyeceksiniz...

Giriş Tarihi: 20.06.2025 09:41

YAPILIŞI

Malzemeler (2 kişilik):

  • 2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü (veya dana eti)

  • 1 su bardağı galeta unu

  • 1/2 su bardağı un

  • 1 adet yumurta

  • Tuz, karabiber, pul biber

  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için:

  • 150 gr kültür mantarı (dilimlenmiş)

  • 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş ya da dilim)

  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Etleri tuz ve karabiberle tatlandır.

  2. Etleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak panele.

  3. Tavada sıvı yağı kızdır ve şinitzelleri her iki yüzü altın rengi olana kadar kızart.

  4. Aynı tavada mantarları tereyağında sotele (hafifçe tuzlayabilirsin).

  5. Kızaran şinitzelleri fırın tepsisine al, üzerine önce mantarları sonra kaşar peynirini yerleştir.

  6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar (yaklaşık 10 dk) pişir.


🥔 Dereotlu Haşlanmış Patates

Malzemeler:

  • 3-4 adet orta boy patates

  • Tuz

  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu

Hazırlanışı:

  1. Patatesleri soy ve küp ya da iri parça şeklinde doğra.

  2. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşla (yaklaşık 15-20 dk).

  3. Süzdükten sonra zeytinyağı veya tereyağıyla karıştır ve üzerine bol dereotu serpiştir.