Hafifliğiyle tüm sofraların yıldızı: Börülce yemeği tarifi

Baklagiller, en iyi bitkisel kaynaklardan biri olarak her biri farklı bir lezzet dünyasının kapısını açıyor. Börülce ise salatasından yemeğine kadar oldukça farklı şekillerde tüketim alanına sahip. Bu sayede her damak tadına uygun bir lezzet sunan bu besin, hem öğlen hem de akşam öğünlerinde kalorisi düşük, lezzetli ve doyurucu bir alternatife dönüşüyor. İşte en lezzetli börülce yemeği tarifi.

Giriş Tarihi: 15.07.2022 09:22 Güncelleme Tarihi: 15.07.2022 09:22
  • 4 Kişilik
  • Diyet Ev Yapımı Vejetaryen
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 118 kcal

MALZEMELER

  • 2 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 6-7 adet kuru domates
  • 1 adet kapya biber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Karabiber- tuz
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

YAPILIŞI

  1. Kuru börülceleri yıkadıktan sonra 15 dakika kadar haşlayın ve suyunu dökün.
  2. Yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın. Ufak doğranmış kapya biberleri de ekledikten sonra biraz daha kavurmaya devam edin. Son olarak sarımsakları ezerek bu karışımda biraz daha kavrulmasına izin verin.
  3. Salçayı da ekledikten sonra kokusu çıkana kadar kavurun. Kuru domatesleri de sıcak suda yumuşattıktan sonra yemeğe ekleyin.
  4. Börülceleri de bu tarife ekledikten sonra iyice karıştırmaya devam edin. İstediğiniz tuz ve baharatları ekleyin.
  5. Börülcelerin üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişirmete devam edin.
  6. Börülceler dağılmadan ocağı kapatın.
  7. Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA