Çıtır çıtır oluyor: Mısır kavurgası tarifi

Çıtır çıtır mısır kavurgası, yemesi en keyifli kuru yemiş türlerinden. Hazır almak yerine evde çok kolay ve maliyetsiz bir şekilde hazırlamak da mümkün. İşte karşınızda mısır kavurgası tarifi...

Giriş Tarihi: 30.11.2021 15:01 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 15:02
  • 2 Kişilik
  • Vejetaryen
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 15 dakika
  • : 150 kcal

MALZEMELER

  • Bir kase mısır
  • Bir tatlı kaşığı tuz

AŞÇININ NOTU

Tarifte patlatmalık değil, haşlamalık süt mısır kullanmalısınız.

YAPILIŞI

  • Mısırı bir gece boyunca suda bekletin.
  • Ertesi gün yarım saat düdüklü tencerede haşlayın.
  • Haşladığınız mısırların suyunu dökün ve bir süre boyunca kurutmaya bırakın.
  • Ardından mısırları tuzla karıştırın ve yapışmaz bir tavada 35 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun...
SON DAKİKA SON DAKİKA