Hem lezzetli hem sağlıklı: İstiridye mantarı kavurması tarifi

Ana yemeklerin yanına enfes bir sıcak atıştırmalık tarifi ile karşınızdayız: İstiridye mantarı kavurması! Tadına bakan herkesten tam not alan istiridye mantarı kavurması ile davet sofralarınızı da çeşitlendirebilirsiniz. Üstelik yapılışı da son derece basit...

Giriş Tarihi: 20.05.2023 09:54 Güncelleme Tarihi: 20.05.2023 09:54
  • 2 Kişilik
  • Vejetaryen
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 250 kcal

MALZEMELER

450 gram istiridye mantarı
3 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
Bir adet kuru soğan
Çeşitli baharatlar
Tuz

AŞÇININ NOTU

Mantarları suyunu salıp çekene kadar pişirdikten sonra tereyağını ilave edebilirsiniz.

YAPILIŞI

İstiridye mantarlarını dilediğiniz gibi doğrayın fakat aşırı küçük doğramamaya özen gösterin.
Soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın. Tavaya az bir miktat sıvı yağ dökün ve soğanları kavurun.
Pembeleşen soğanların üzerine mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurma işlemine devam edin.
Mantarlar suyunu çektikten sonra tavaya teryapını, ince ince doğranmış sarımsaklayı ekleyin.
Tüm malzemeleri yüksek ateşte harmanlayın. Yaklaşık 5 dakika sonra tuzu ve baharatlarını ekleyin. Afiyet olsun...
SON DAKİKA SON DAKİKA