Şimdi tam zamanı: Çiğ kereviz salatası tarifi

Kerevizin tam da mevsimi! Ana yemeklerin afiyetle yiyebileceğiniz bu salata kısa sürede hazırlanan şahane bir lezzet olacak. Çiğ kereviz salatası nasıl yapılır diyenler için detayları aktarıyoruz, buyursunlar.

Giriş Tarihi: 30.11.2021 08:32 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 08:32
  • 3 Kişilik
  • Vejetaryen
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 10 dakika
  • : 195 kcal

MALZEMELER

  • 2 adet orto boy soyulmul ve rendelenmiş kereviz
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

AŞÇININ NOTU

Kerevizleri soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletebilirsiniz.

YAPILIŞI

  • Rendelediğiniz kerevizlerin suyunu sıkın ve derin bir kabın içine aktarın.
  • Mayonezi, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu da kaba alın ve tüm malzemeleri harmanlayın.
  • Dilerseniz üzerine ufalanmış ceviz ve ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
SON DAKİKA SON DAKİKA