İç ısıtan o lezzet: Zeytinyağlı pırasa tarifi

Kış aylarında iç ısıtan bir lezzeti sağlıkla birleştirmenin en iyi yollarından biri, zeytinyağlı pırasayı menüye eklemek. Birkaç püf noktasıyla yemeye doyamayacağınız o tarif...

Giriş Tarihi: 16.12.2023 10:02 Güncelleme Tarihi: 16.12.2023 10:02
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 200 kcal

MALZEMELER

  • 4 adet pırasa
  • 1 büyük havuç
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı sıcak su

AŞÇININ NOTU

Limon suyu, yemeğe tazelik katar ve aynı zamanda pırasanın kararmasını önler. Limon suyunu yemeğin son aşamasında ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI

  • Pırasaları yıkayın, temizleyin ve ince halkalar halinde doğrayın.
  • Havucu soyun ve rendeleyin.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Doğranmış pırasayı ve rendelenmiş havucu ekleyin. Orta ateşte karıştırarak soteleyin.
  • Pirinci ekleyip bir süre daha karıştırın.
  • Şekeri, tuzu, limon suyunu ve sıcak suyu ekleyin. Karışımı karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Pişirme süresi genellikle 20-25 dakika arasında değişebilir.
SON DAKİKA SON DAKİKA