Kış aylarında iç ısıtan bir lezzeti sağlıkla birleştirmenin en iyi yollarından biri, zeytinyağlı pırasayı menüye eklemek. Birkaç püf noktasıyla yemeye doyamayacağınız o tarif...
Giriş Tarihi: 16.12.2023 10:02Güncelleme Tarihi: 16.12.2023 10:02
4 Kişilik
Ev Yapımı
Akşam Yemeği
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
20 dakika
Hazırlama
10 dakika
Porsiyon :
200 kcal
MALZEMELER
4 adet pırasa
1 büyük havuç
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
1 su bardağı sıcak su
AŞÇININ NOTU
Limon suyu, yemeğe tazelik katar ve aynı zamanda pırasanın kararmasını önler. Limon suyunu yemeğin son aşamasında ekleyebilirsiniz.
YAPILIŞI
Pırasaları yıkayın, temizleyin ve ince halkalar halinde doğrayın.
Havucu soyun ve rendeleyin.
Geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Doğranmış pırasayı ve rendelenmiş havucu ekleyin. Orta ateşte karıştırarak soteleyin.
Pirinci ekleyip bir süre daha karıştırın.
Şekeri, tuzu, limon suyunu ve sıcak suyu ekleyin. Karışımı karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Pişirme süresi genellikle 20-25 dakika arasında değişebilir.