İslam'ın kılıcından rahatsız oldular! Batı'da olunca modernlik kabul ediyorlar | Video

İslam'ın kılıcından rahatsız oldular! Batı'da olunca modernlik kabul ediyorlar | Video

26.07.2020 | 23:36

Ayasofya Camii'nin ibadete açılması İslam alemi tarafından sevinç ve mutlulukla, Batı dünyası tarafından hazımsızlıkla karşılanırken, Batı'nın rahatsız olduğu gibi Türkiye'de de belli bir kesim rahatsız oldu. Öyle ki Batı dünyasındaki Kraliyet geleneklerini "modernlik" kabul edenler, Diyanet İşleri Başkanı'nın Ayasofya'da kılıçla verdiği hutbeden rahatsız oldu ve Ali Erbaş hakkında sosyal medya üzerinden karalama kampanyası başlattı.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethin sembolü olarak ilen ettiği 'kılıç hakkı' olarak camiye çevirdiği Ayasofya'nın yeniden açılışında Diyanet İşleri Başkanı Pror. Ali Erbaş hutbeye fethi sembol eden kılıçla çıktı.

Türkiye'deki bazı kesimler de sosyal medya üzerinden bir karalama kampanyası başlatarak kılıçla Ayasofya'da verilen resmi "rahatsız edici" buldu.

İnsanlık tarihinde ve devlet yönetiminde önemli bir sembol olan kılıç, Krallık yönetiminin devam ettiği İngiltere'de kraliçe tarafından hala kullanılıyor

Kraliçe şövalyelik ünvanı verilen kişileri kılıçla kutsayarak unvanı resmileştiriyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın minbere kılıçla çıkmasından rahatsız olanlar, kraliçenin kılıçla yaptığı Kraliyet ritüelini modernlik olarak kabul ediyor.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA