6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Uzman Kimyager'den koronavirüs salgınına karşı hijyen formülü | Video

Uzman Kimyager'den koronavirüs salgınına karşı hijyen formülü | Video

27.02.2020 | 15:54

Uzman Kimyager'den Çin'de ortaya çıkan ölümcül koronavirüs salgınına karşı hijyen ve hayat kurtaran ipuçları... Koronavirüs tüm dünyayı tehdit etmeye devam ederken virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Virüsten korunmak için ise basit tedbirler hayat kurtarıcı olabiliyor. Virüse karşı alınacak önlemleri ve detaylarını Kimyager Fatih Küçükuysal A Haber’e anlattı. Küçükuysal, önümüzdeki bir iki ay boyunca el yıkamanın ve genel temizliğin büyük önem taşıdığını belirtti.

"HİJYEN SAĞLANIRSA %80 ORANINDA VİRÜSE KARŞI ÖNLEM ALMIŞ OLURUZ"

Kimyager Fatih Küçükuysal: "Kumaş havlular yerine kullan at şeklinde kağıt havlular kullanılmalıdır. Yüz ve beden sağlığını sağlayabilirsek virüslere %80 oranında önlem almış oluruz. İyotlu bileşenler bu noktada güçlü bir antiviraldir ve mutlaka uzman kontrolünde kullanmak gerekir çünkü bu ürünlerinde fazlası cilt tahrişine neden olabilmektedir. Bu ürünlerden su solüsyonu yapabiliriz ve bu şekilde el hijyeninde kullanabiliriz. Bir diğer ürün olan ise kolonyadır. Virüslerden korunma noktasında kolonya kullanabiliriz çünkü içerisinde %80 alkol bulunmaktadır. Diğer bir nokta olarak izopropil alkol kullanılabilir fakat bu alkol virüslere %100 etki sağlamaz yine de tedbir olarak alınabilir. Tüm bu kimyasal ürünleri eczanelerden temin edebilirler. Maskeler ise bizleri %100 şekilde korumaz fakat hasta kişilerin takması iyi olacaktır, hastalık taşımayan kişilerin takmasına gerek yoktur. En genel noktalarıyla su, sabun ve genel temizlik her şeyden önce gelmektedir." şeklinde konuştu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA