Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aslında hepsi Akademi'lik!

Murteza Yurtsever, sesleri rehabilite eden bir uzman. Yani ses terapisti. Yurtsever, bu haftaki Aktüel dergisinde ses rahatsızlıklarının giderilmesi konusundaki deneyimini okurlarla paylaşmış ve ortaya nefis bir haber/röportaj çıkmış. Yurtsever'in şu anda sesleriyle para kazanan pek çok ünlü sanatçıyla ilgili önemli tespitleri de var. İşte bunlardan bazıları:

* Televizyonda izlediğimiz tüm popçular playback yapıyor. O yüzden seslerini doğru kullanıp, kullanmadıklarını anlayamıyorum. Ama konuştukları zaman kendilerini ele veriyorlar. Mesela Hülya Avşar kelimeleri yutuyor, sanki içine konuşuyor.

* Gülben Ergen'i konuşurken yine televizyonda gördüm. Sanki fazla kas kullanıyor gibi, ama son albümünü dinlediğimde bana sesini geliştirmiş gibi geldi.

* Mahsun Kırmızıgül söylerken zorlanıyor. Özellikle yüksek notalara çıktığı zaman sesi burnundan çıkıyor. Bedenini kullanmıyor, sesini kullanıyor.

* Seda Sayan sahnede çok dik duruyor, pozisyonu çok yanlış. Bu şekilde iyi ses çıkarması mümkün değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA