Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Binali Yıldırım'dan

Önceki akşam bir grup meslektaşımızla birlikte, Ulaştırma eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile sohbet toplantısındaydık. Binali Yıldırım'ın İzmir'e seçim çalışmasına geldiği ilk günden bu yana gösterdiği, insan ilişkisindeki başarısı; mütevazı, siyaset üstü, nazik, daha çok bir devlet adamı kimliğinin öne çıktığı yaklaşımları, hiç değişmedi. Dün de, sohbette yansıyan görüntü bu düzeydeydi.

***
Benzer değerlendirmeleri Ertuğrul Günay için de yapabiliriz. Günay, seçim sürecinde bazen siyasi olarak sertleşmenin işaretlerini verse de; hep çok nazik, mütevazı bir kişilik yapısı yansıttı. Özellikle usta siyasi deneyimi, entellektüel kişiliğiyle bütünleşince, AK Parti'nin seçim sürecine ciddi katkı getirdi.
Binali Yıldırım'ın sohbetinden yansıyanları haber olarak Ege sayfamızda okuyacaksınız. Ben sadece birkaç noktada izlenim aktarmak istiyorum. Binali Yıldırım, artık siyaset defterinin kapandığının, hizmet sayfalarının açılacağının, işaretini verdi. Hepimiz İzmir'i yürekten seviyoruz. İzmir için bir noktaya konulacak minnacık bir tuğlanın bile takipçisi olacağız. Yani İzmir'de kamu yatırımları alanında, gerçek hizmet sayfaları açılırsa sevindirici. Binali Yıldırım'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderme yaparak, "İzmir'de geçmişte gösterdiğimiz birlikte çalışma kültürünün devam etmesini arzu ediyoruz. Bu noktada kararlıyız ve tutumumuz hiç değişmeyecek. Umarız karşı taraf da öyle düşünür" demesi dikkat çekiciydi. Binali Yıldırım "Biz sadece iş yapmak istiyoruz" dedi.
Biz gazetecilere de AK Parti'nin başta İzmir EXP0 2020 olmak üzere 35 ayrı alanda verdiği proje sözlerinin takipçisi olmak düşüyor. Ben, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da hükümetle ortak yapılabilecek bazı projelerde, sağduyulu olarak, hizmetin önünü açmak için gerekli tüm gayreti göstereceğine, pozitif olacağına inanıyorum. Elbette yapılacak hizmetin gelecekteki siyasi sonuçlarından her iki taraf da hak ettiği payı mutlaka alacaktır. Ama şimdi siyaseti bir kenara bırakarak, hizmete odaklanma zamanı. Zaten en iyi siyaset hizmettir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA