Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

İl Başkanları

Biraz da İzmir'de seçim sürecinde il başkanlarının performansına bakalım. İzmir'in birinci partisi olan CHP'nin İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ı değerlendirelim. Tacettin Bayır, çok eski bir partili ve çok sayıda sürece emek vermiş, değerli bir insan.
Öncelikle iyi niyetli, dürüst bir kişiliğe sahip. Siyasi açıklamalarında, özellikle başlangıçta bazı ciddi eksiklikleri olduğunu, bu süreçleri iyi, ustaca yönetemediğini, bazen aceleci demeçler vererek, kendisini açığa düşürdüğünü düşünüyorum. Ama seçim süreci boyunca gerçekten çok çalıştı, üslubundaki efendiliği de hep korudu. Eğer tüm ilçe teşkilatları, Bayır'ın çalışma performansını gösterseydi, İzmir CHP'de durum farklı olabilirdi.
Bayır'ın doğal yapısı gereği, belki de az gülümseyen, ciddi görünümlü duruşunun, biraz kitle iletişiminde sorun yarattığını da düşünüyorum. Ama şurası gerçek, Tacettin Bayır elinden geleni fazlasıyla yaptı.

***
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'a gelince, seçim sürecini ustalıkla yöneten, gerçekten partisi tarafından takdir edilmesi gereken bir isim. Siyaseti çok iyi biliyor. Bu yönü doğrusu benim için sürprizdi.
Akay, seçim sürecinde tüm ilişki biçimlerini yönetirken, hem partisindeki insanlara, hem de İzmir'in genelinde, çok pozitif, sempatik, güvenilir duruş sergiledi.
Bu pozitif duruş, AK Parti'ye moral verirken, adayların çalışma azmini, birlik ve dayanışma tablosunu körükledi. Seçim sürecinin başlangıcında, AK Parti yönetiminden bazı isimlerden kaynaklı, 'Tanju Çolak' örneği pot kırma durumlarını da, Ömer Cihat Akay ustalıkla toparladı.
Ömer Cihat Akay kelimenin tam anlamıyla başarılı bir il başkanlığı dönemi gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA