Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Milletvekilleri

Öncelikli önümüzdeki süreçte İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne önerim şudur:
Tüm siyasi partiler için, özellikle 'ithal adayları da' içeren, milletvekili izleme komitesi kurulsun. Bakalım ithal adaylar, bir daha İzmir'e kaç kere gelecekler, hangi soruna nasıl sahip çıkacaklar, kentle ilgili hangi önergeleri verecekler, seçmenle iletişimleri nasıl olacak?

***
Milletvekillerinin tümünün çalışmalarını izlemek, sonuçları bir dahaki seçimde siyasi parti yönetimlerinin önüne koymak, partiler içi demokrasinin yükselmesini zorlamak, İzmirli gazetecilerin görevi olmalı. Tanıdığım adaylardan çok çalışanları ve hangisinin çok iyi birer İzmir Milletvekili olacağına ait görüşümü de paylaşayım. CHP'de Alaattin Yüksel gerçekten çok çalıştı. Siyasi söylemlerin oluşmasına öncülük yaparak, İzmir CHP'yi toparlayan isim oldu. Genel Başkan yardımcılığı göreviyle bütünleşen, eminim iyi bir İzmir Milletvekili olacaktır. Mehmet Ali Susam ise seçim sürecinin çok özel ismiydi. Etkin, başarılı şekilde, özellikle sonucu etkileyecek tarzda çalıştı. Zaten tecrübesiyle bu başarısını sürdürecektir.
CHP Mustafa Balbay faktörünü yeterince kullanamadı. Bana göre Silivri'den aday gösterilebilecek tek doğru isim Mustafa Balbay'dı. Doğru tercihti, ama adaylığı yeterince kullanılamadı. Balbay, eminim çok iyi bir İzmir Milletvekili olacak. Balbay, fikir zenginliği, siyasi üslubu, ironi ustalığıyla, meclise renk ve düzey getirecek bir isim.
Çok eski dostum meslektaşım sevgili Balbay'ı, sevgiyle selamlıyorum. CHP'de seçilenler arasında, çok ve gerçekten etkin çalıştıklarına tanık olduğum diğer isimler; eski dostumuz Musa Çam, Oğuz Oyan Hoca, zarif duruşuyla Hülya Güven, dostumuz Erdal Aksünger'di. Yanlış algılanmasın, diğer isimlere önyargılı değilim. Çalışmalarını izleyemediklerim beni hoşgörsün. Örneğin sempatik, bilge duruşuyla Rıza Türmen de ilginç, çalışkan isimlerdi. Seçimin ikinci bölgede CHP'deki yıldızı ise Mustafa Moroğlu'ydu. Çok çok çalıştı. Bir zamanlar 12 Eylül öncesi öğrencilik yıllarımızda, benzer kulvarlarda, demokrasi mücadelesini sevgiyle paylaştığımız; 12 Eylül zulmünü yaşadığımız, 12 Eylül darbesi sonrası cezaevinde duvarların gerisindeki zorbalıkları, acıları birlikte gördüğümüz, sevgili gençlik dostum Mustafa Moroğlu'nu da selamlıyorum. Moroğlu, inanıyorum ki iyi bir İzmir Milletvekili olacaktır. CHP'de milletvekili seçilemeyen; ama çalışmalarıyla, sempatik duruşlarıyla, gönüllerde yer edinin isimler ise Levent Piriştina, Kazım Umdular, Şener Akdemir ve Ebru Okay'dı.
***
AK Parti'de Binali Yıldırım ile Ertuğrul Günay'ı bu değerlendirmenin dışında tutarsak; seçilenler arasında yıllardır en iyi tanıdığım isim İlknur Denizli. İlknur Denizli'nin de, kentte bir 'ombudsmanlık' işlevi üstleneceğine, özellikle EXPO sürecinde sivil toplum örgütleriyle iletişimde bir şans olacağına, her alanda iyi, özel bir İzmir Kent Milletvekili portresi çizeceğine inanıyorum. Çok çalışan Ali Aşlık, Aydın Şengül de, etkin, iyi birer İzmir Milletvekili olacaklardır. Mehmet Tekelioğlu ise zaten tecrübesiyle farklı yerde.
Aynı yaklaşım Erdal Kalkan için de geçerli. AK Parti sıralarında seçilemeyip, ama gerçekten çok çalışanlar arasında öncelikle Bilal Doğan ile Bekir Pakdemirli'yi sayabiliriz. Eminim genç enerjileriyle, mütevazı duruşlarıyla, Hamza Dağ ve Nesrin Ulema da, meclisin iyi isimlerinden olacaktır. Oktay Vural ve Kenan Tanrıkulu zaten MHP'de tecrübeli isimler. Onların bundan sonrasında İzmir'e gösterecekleri ilgi önemli. Musavvat Dervişoğlu çizdiği tutarlı siyasetçi portresiyle, aslında MHP'den meclise ilk sırada girmeyi çoktan hak etmiş bir isimdi. Ama olamadı. Başka bir bahara kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA