Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Acımasız kasaba!..

ÇOK sevdiğim, benim gibi seveni ve izleyeni çok Sine-Klasik Kanalı Doğan Gurubu tarafından satın alınıp yok edilmeden önce, yıllar önce seyredip çok sevdiğim bir filmi orada yeniden görmüştüm.. Town without pity/ Acımasız Kasaba..
İşgal yılları Almanyası'nın küçük bir kasabasındaki Amerikan garnizonundan dört er, kafayı çektikten sonra nehir kenarında sevgilisi ile piknik yapan Alman kızına tecavüz ederler. Kasaba ayağa kalkar. Amerikalılar mahkemeye verilir..
Güzel Alman oyuncu Christian Kauffman'ın sinemaya başlama filmiydi. Biz üniversiteli gençler bayılmıştık ona.. İçlerinde Robert Blake'in (Baretta dizisini hatırlayın) de bulunduğu tecavüzcü erleri savunmaya Kirk Douglas gelir.. Avukat Douglas müthiş mahkeme sahneleri sonunda, erleri kesin idamdan kurtarır.
Günlerdir gazeteleri okurken bu film geldi aklıma..
Yarım asır sonra değişen bir şey yok.. Bu defa Irak'ta işgalci olarak bulunan Amerikan erlerinden biri, kasabada yaşayan 15 yaşındaki kıza tecavüz etmiş.. Sonra da "Ele verir" korkusu ile öldürmüş.
Delikanlının idamla yargılanması bekleniyor.
Bakalım bu defa da savunmaya gelecek bir Kirk Douglas çıkacak mı?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA