Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bal gibi güzel film..

KAZABLANKA'YI andırıyormuş..
Evet andırıyor, hem de fena halde..
Andy Garcia, Humprey Bogartçılık oynuyormuş.. Olabilir.. Bogard, bu kadar gözü yaşlı değildi üstelik.
Uzunmuş.. Bana da biraz öyle gelmedi değil..
Amma velakin eleştirmenlerimize bir defa daha katılmıyorum.. Kayıp Şehir/ The Lost City, başından sonuna keyifle izlenecek bir film..
Biz, hele bizim gibi Küba Devrimini kendi devrimleri içinde yaşamış 60 kuşağı için..
Ne var ki, Fidel'i ve Che'yi bir başka gözle, bir başka yorumla anlatan film, belki de sırf bu yüzden dışlanmış..
Garcia, Kübalı.. Devrimden sonra, ailesi ile adayı terkedenlerden. Andy o sırada 5 yaşında.. Bu filme tam 16 yıl hazırlanmış. 35 günde de çekmiş. Genel seyirci sevmiş filmi.. Peki eleştirmenler..
Yerde yatan yaralıya gözünü kırpmadan ateş eden Che tipi, onu efsaneleştirenleri kızdırmış olmalı..
Benim filmi sevmemin pek çok sebebi var..
Birincisi Küba'yı çok sevmem.. Küba'yı ve müziği, dansı ve insanları ile oradaki renkli havayı.. Bu filmde hele müzik öyle var ki..
İkincisi oyunculuk..
Filmdeki her oyuncu titizlikle işlenmiş, üzerinde durulmuş.. Bu film için önemli çünkü.. Kayıp Şehir aslında yok olan bir büyük ailenin öyküsü olduğu için, tiplerin doğru oynanması gerek..
Soylu dev ailenin, sessiz, ailesinin, oğullarının ve de kocasının üzerine titreyen annesi rolünde tonton Millie Perkins muhteşemdi mesela.. Konuşması azdı filmde, ama mimikleri ile öylesine çok konuşuyordu ki..
Kim Millie Perkins.. Daha evvel görmüş olsanız bile hatırlamanız zor. 1959 yapımı Anne Frank'ın Hatıra Defteri'nde o küçük Yahudi kızı harika oynayarak sinemaya giren unutulmaz genç oyuncu..
Babada Thomas Milian da iyi..
Andy Garcia dedim ya, gözü fazla yaşlı ama, yapımcı, yönetmen ve de müzikleri yazan adam olarak katıldığı filmde bir de baş rol oynuyor.. Bana sorarsanız hepsinin altından da kalkmış.
İnes Sastre.. Filmi izlerken "Bu kadın bir top model sanki" dedim. Çıkınca öğrendim ki, "Sanki" fazla.. İnes bir İspanyol moda mankeni.. "Mankenden bir şey olmaz" diyenlere inat, enfes oynuyor..
Dustin Hoffman ve Bill Murray da çok çok iyiler.. Filmde figüranlar dahil kötü oyuncu yok.
Kayıp Şehir'e gidin.. Sevgilinizin elini avcunuzun içine alın ve filme dalın..
Bakın bakalım 143 dakika (2 saat 23 dakika yani) size de uzun gelecek mi?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA