12. Gaziantep Yiyecek Festivali Kadıköy Selami Çeşme Parkı'nda başladı. 22-23 Eylül tarihlerinde düzenlenen ve bu yıl 70 bin kişinin katılması beklenen festivalde, Gaziantep'in tanınmış restoranlarının, tatlıcılarının, gıda firmalarının getirdiği, baklava, kebap, katmer, içli köfte, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, kekik salatası gibi ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yöreye ait halk oyunları gösterilerinin yanı sıra festivalde, baklava ve dürüm yeme yarışları da düzenlendi. Gaziantep Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Güçtekin "Amacımız Gaziantep kültürünü ve eşsiz yemeklerini tüm dünyaya duyurmak. Bu şenlik kapsamında Antepliler kültürlerine duydukları özlemi giderirken İstanbullular da Antep sofrasını ve geleneklerini daha yakından tanıma fırsatı buluyor'' dedi.