Kent merkezindeki hemen hemen her caddede satış yapan şerbetçiler, işlerinin yoğunluğundan duydukları memnuniyeti dile getirirken, meyan şerbetinin fiyatının diğer meşrubatlara göre daha uygun olmasından tercih edildiğini belirtiyor.
35 YILLIK ŞERBETÇİSaatler süren zor ve zahmetli bir hazırlık döneminin ardından sırtında taşıdığı özel güğümde satışa sunduğu buzlu meyan şerbetiyle gün boyunca vatandaşları serinlettiğini ifade eden Okaş, hazırladığı şerbetin devamlı müşterilerinin de bulunduğunu dile getirdi.
Yaz aylarında serinletme özelliği bulunan meyan şerbetinin özellikle aç karnına içildiğinde bazı hastalıklara iyi geldiğine inanıldığını dile getiren Okaş, ''Fırat Nehri kenarından toplanan bitki kökleriyle elde edilen meyan şerbeti, aç karnına içildiğinde böbrek taşlarını düşürür. Ayrıca şeker hastalığına da iyi geldiği söyleniyor. Bardağı 25 kuruştan satılan şerbetten günde ortalama 2-3 güğüm tüketiliyor.''
MEYAN ŞERBETİ
Türkiye'nin birçok bölgesinde özellikle de akarsu kenarlarında yetişen meyan bitkisinin köklerinden yapılan şerbet, Osmanlı'dan beri tüketiliyor.