İzmir çilek üretiminin yarıdan fazlasını tek başına karşılayan Emiralem'in meşhur çileği, bu yıl da sahneye muhteşem bir festivalle çıkacak. 16'ıncı Uluslararası Emiralem Çilek Festivali, 15-16-17 Mayıs tarihlerinde üç gün boyunca misafirlerine lezzet ve müzik şöleni sunacak. İtalya, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna Hersek gibi çilek üreticisi ülkelerin de dans ve müzik grupları, üreticiler ve sektörel profesyonellerle katılacağı festivale bu yıl yine bir milyonun üstünde ziyaretçi bekleniyor.

MÜZİĞİN DEVLERİ SAHNEDE
Uluslararası Emiralem Çilek Festivali, her yıl olduğu gibi lezzetli çileklerinin yanında muhteşem konserleriyle de anılacak. Festivalin açılış gününde konser alanında ilk olarak Oğuz Görceğiz ve ardından Derya Bedavacı sahne alacak. Festivalin ikinci gününde de pop müziğin sevilen ismi Murat Boz, en güzel parçalarını Emiralem'de seslendirerek, unutulmaz anlar yaşatacak. Ünlü Gurme Sahrap Soysal'ın da 'En İyi Çilek ve 'En İyi Çilekli Pasta' yarışmasında jüri olacağı festival boyunca çeşitli noktalarda dans ve müzik gösterimleri olacak.

"MUHTEŞEM BİR FESTİVALE İMZA ATACAĞIZ"
Ünü sınırları aşan, her yıl yoğun katılımla gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek festivale herkesi davet eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Her yıl çıtayı daha da yükselttiğimiz, bayrağı daha ileri taşıdığımız bir Emiralem Çilek Festivalimiz var. Geçtiğimiz yıl sahneden bu yıl için festivali uluslararası seviyeye çıkarma sözü vermiştik. Bu yıl üreticisiyle, sektörün profesyonelleriyle, dans ve müzik topluluklarıyla birlikte çilek yetiştiren ülkeler bizimle birlikte olacak. Sanatçılarımızla, katılımcılarımızla, sürprizlerimizle, yarışmalarımızla ve elbette tadına doyum olmayan Emiralem çileğimizle biz hazırız. Geçtiğimiz yıl bir milyonu aşkın ziyaretçi ağırladığımız Emiralem Çilek Festivali için bu yıl çok daha fazla misafir ağırlamayı bekliyoruz. Gerekli tüm hazırlıklarımızı da bu yönde yaptık. Hemşehrilerimizin tek yapması gereken, bu özel festivale gelip, ailesiyle, eşiyle, dostuyla en güzel anılarına bir yenisini daha eklemek olacak." dedi.
3 GÜNLÜK FESTİVAL PROGRAMI
15 Mayıs Cuma 10.00 Stantların açılışı 18.00 Festival açılışı ve korteji 20.00 Oğuz Görceğiz ve Derya Bedavacı konserleri 16 Mayıs Cumartesi 13.00 Uluslararası Tarım ve Çilek Sempozyumu 14.00 Çocuk etkinlikleri (çilek fidanı dikimi ve çocuk atölyeleri) 15.00 Sokak müzisyenleri ve dans grupları gösterileri 16.00 Playstation, masa tenisi ve bilardo turnuvaları 20.30 Murat Boz konseri 16 Mayıs Pazar 11.00 Tarlada çilek toplama etkinliği 12.30 En güzel çilek ve çilekli pasta yarışmaları 14.00 Çocuk etkinlikleri (çilek fidanı dikimi ve çocuk atölyeleri) 14.30 Diyetisyen Hatice Nur Ege ile söyleşi 15.00 Sokak müzisyenleri ve müzik dinletisi 17.00 Dans grupları gösterileri ve yarışma ödül töreni