Bakan Akar'ın Özel Kalem Müdürü Tuğgeneral Remzi Albasan milletvekili aday adaylığı için emekli oldu

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci dönem milletvekili seçimleri için başvuru süreçleri başlatıldı. Milletvekili aday adaylığı başvuruları için kamu görevini yürütenlerin de istifa ve emekli olması gerekiyor. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Özel Kalem Müdürü Tuğgeneral Remzi Albasan, 40 seneyi aşkın süredir giydiği üniformasına veda ederek Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekliye ayrıldı. Tuğgeneral Albasan, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulundu.

Bakan Akar’ın Özel Kalem Müdürü Tuğgeneral Remzi Albasan milletvekili aday adaylığı için emekli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin başlayan istifasına ilişkin sürecin 16 Mart Perşembe saat 17.00'de sona ereceğini açıklamıştı. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığında önemli bir ayrılık yaşandı. Bakan Akar'ın Özel Kalem Müdürü görevini yürüten Tuğgeneral Albasan görevini bıraktı. 40 seneyi aşkın süredir devam ettiği mesleğine üniformasını çıkararak son veren Albasan, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptı.

7 YILDIR ÖZEL KALEM MÜDÜRÜYDÜ

FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından zorlu bir süreçte başladığı özel kalem müdürlüğü görevine 7 yıldır devam eden Tuğgeneral Albasan, astsubay olarak TSK'da başlayan meslek hayatına 1993'te subay olarak devam etti. Albasan, 2018'de Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından generalliğe terfi ettirildi.

TSK'da birçok önemli görev üstlenen Tuğgeneral Albasan, Türklerin güçlü askeri yönüne mercek tutan "Ortadoğu'da Türk Askeri Misyonu" isimli kitabıyla da gündeme gelmişti. Albasan kitabında Orta Doğu'nun tarihsel süreci içerisinde Mehmetçiğin teröristlere karşı mücadelesini ve Türk askerinin bölgedeki misyonunu gözler önüne sermişti.