Vali Yerlikaya, Bandırma'nın kaptanının torununa ziyareti paylaştı... Nejat Ulugöl son röportajı SABAH'a vermişti
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve beraberindekileri Samsun'a götüren Bandırma Vapuru'nun kaptanı İsmail Hakkı Durusu'nun 6 ay önce vefat eden torunu Nejat Ulugöl'ü ziyaretinden görüntüleri paylaştı. Ulugöl, son röportajını SABAH'a vermiş, "Uzun yıllar anlatıldığı gibi Bandırma Vapuru köhne, pusulası bozuk bir vapur değildi, dedem de tecrübeli bir Karadeniz kaptanıydı" ifadelerini kulanmıştı.
Atatürk'ü ve beraberindekileri 1919'da Samsun'a götüren Bandırma Vapuru'nun kaptanı İsmail Hakkı Durusu'nun 6 ay önce vefat eden torunu Nejat Ulugöl'ü İstanbul Valisi Ali Yerlikaya iki yıl önce ziyaret etmişti. Vali Yerlikaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 6 ay önce vefat eden Nejat Ulugöl'ü ziyaretinden görüntüleri paylaşarak kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.
Vali Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Nejat Amcamız 6 ay önce vefat etti. Ondan geriye anılar ve hoş sohbeti kaldı. Milli Mücadele'nin ilk adımı için çıkılan yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını Samsun'a çıkaran Bandırma Vapuru'nun kaptanı İsmail Hakkı Durusu'nun torunu Nejat Ulugöl büyüğümüzü ziyaret ettik. O gururla anlattı. Biz gururla dinledik" dedi.
DEDESİNİ SABAH'A ANLATMIŞTI
Nejat Ulugöl, geçen yıl 19 Mayıs'ın 103'üncü yıldönümünde SABAH'a konuşmuştu. Nejat Ulugöl, "Dedem Karadeniz kaptanıydı. Tecrübesiz değil yıllanmış bir kaptandı" demişti.